Kim GEUBBELMANS
Na mijn studie Licentiaat Kinesitherapie aan de KU Leuven breidde ik mijn therapeutische kennis uit met lymfedrainage “ad modum Vodder”. In 2022 behaalde ik mijn postgraduaat " Multidisciplinaire lymfovasculaire kinesitherapie en oncologische revalidatie" aan de Vub bij Prof. Nele Adriaenssens.
Ik leg me voornamelijk toe op oncologische revalidatie en de behandeling en begeleiding van oedeempatiënten, zowel op vlak van fysieke problematiek (oedeem, steunkous/ compressietherapie, littekenbehandeling) als mentale ondersteuning.
Daarnaast verdiepte ik mij de laatste jaren in relaxatietherapie, slaapcoach en stresscoach. Hierdoor kunnen klachten zoals hyperventilatie, burn-out, fibromyalgie, slaapproblematiek en andere stressgerelateerde aandoeningen samen met de patiënt aangepakt worden. Je vindt mij in het weekend bij ICZO ( Opleidingsinstituut voor Complementaire Zorg) waar ik de cursus "Relaxatietherapie en stressmanagement" geef.
Ik hecht veel belang aan de individuele aanpak van elke patiënt. Als therapeut ben ik nauw betrokken bij het wel-zijn en wel-bevinden van de patiënt.
De holistische benadering van de patiënt wordt steeds uitgebreid besproken en zoveel mogelijk positief omkaderd.
Door de voortdurende bijscholing en verdieping ben ik ervan overtuigd dat dit garant staat voor een kwalitatief en actueel therapie -aanbod op maat van de patiënt.
www.iczo.be
www.therapeutenlijst.be
Ik ben Els.
Best wel gedreven om mensen te helpen en daarom ook in deze job beland.
Het leren begrijpen hoe een lichaam werkt en hoe we dat kunnen helpen in momenten van minder goed functioneren is voor mij eerder een passie dan gewoon werken.
Aandacht geven aan het lichaam en manieren vinden om het te helpen herstellen maar nog meer aandacht geven aan de mens als geheel want voor mij is het samen werken aan genezing nog belangrijker. Zo kunnen we dikwijls de dieperliggende klachten achterhalen en meteen aan werken.
Na mijn studies ben ik mij meteen gaan specialiseren in Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder in 1995. Ondertussen zijn de technieken nog verfijnd en blijft bijscholing een belangrijk deel van onze service.
Buiten lymfedrainage heb ik interesse in andere domeinen van de kiné waaronder massage met betrekking tot algemene klachten, relaxatie, rugscholing.
Ik ben Leen, afgestudeerd in 2020 aan de KU Leuven als master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als afstudeerrichting manuele therapie. Nadien heb ik een postgraduaat gevolgd in de manuele therapie die ik met succes heb afgerond in 2022. Om de kwaliteit van de behandelingen zo hoog mogelijk te houden volg ik regelmatig bijscholingen.
Van kleins af aan ben ik altijd al met sport bezig geweest. Hierdoor is mijn interesse in het functioneren van het menselijk lichaam en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl sterk gegroeid. Daarnaast werk ik graag samen met mensen. Mijn keuze om de richting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie te starten was dan ook snel gemaakt.
Door te luisteren naar het verhaal van de patiënt ga ik op zoek naar de oorzaak van letsels om deze optimaal aan te pakken. Het doel is om samen met de patiënt te zoeken naar een behandelplan. De nadruk van mijn therapie ligt op een individuele aanpak met een combinatie van manuele therapie en oefentherapie.
Celine ROBIJN
Ik ben Celine. Na een 5-jarig studietraject ben ik in 2021 aan de KU Leuven afgestudeerd als master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met specialisatie in de manuele therapie.
Deze opleiding was altijd al een voor de hand liggende keuze. Het is een studie die mijn grootste interessegebieden combineert: het menselijk lichaam, gezondheid en de mogelijkheid om mensen te kunnen helpen. Zelf heb ik jarenlang ritmische gymnastiek op competitief niveau beoefend en ben ik altijd intensief met sport en beweging bezig geweest, waardoor het mijn grootste ambitie is om mensen (terug) te laten bewegen én om hen hier plezier in te laten ervaren.
Samen met de patiënt ga ik in de behandeling op zoek naar de oorzaken en verbanden die aan de basis liggen van het probleem, om op die manier een therapie op maat te ontwikkelen en de juiste motivatie in de patiënt naar boven te halen. De nadruk in mijn therapie ligt op een individuele aanpak, waarbij naast de therapeut ook de patiënt een actieve bijdrage levert om een oplossing op lange termijn te garanderen.
Kinesitherapie is letterlijk en figuurlijk een job “in beweging” die de therapeuten steeds blijft uitdagen. Om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden en om mezelf scherp te houden, volg ik permanent bijscholingen.
In maart 2024 studeerde ik af aan de Vodderschool en mag mij samen met mijn collega's een volwaardig oedeemtherapeut noemen.
Onze VISIE
"De weg zelf is de bestemming. Wees in vrede, rust en harmonie met alles wat bestaat".
De stilte en rust van de omgeving vormen de bron & inspiratie voor onze therapieën. Omdat ons lichaam voor meer dan 65 % uit vocht bestaat, is het belangrijk dat de waterhuishouding in optimale conditie verkeert.
Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol bij het creëren van een optimale omgeving voor al deze processen van vervoer & uitwisselen van stoffen. Het is vooral de lymfe die hierin een voedende, zuiverende en drainerende rol speelt.
Een verstoring van dit evenwicht door ziekte, ongeval of stress kan leiden tot een verstoorde waterhuishouding, een te veel aan vocht of een verminderde afvoer.
Door stimulatie van het parasympatische systeem en het dempen van het verhoogde stressniveau in het lichaam kan positief bijgedragen worden tot herstel of vermindering van de klachten. Hiervoor kunnen verscheidene technieken aangewend worden: van relaxatie, massage, pijndemping, begeleiding en oefeningen tot leefstijlcoaching.
De weg die elke persoon aflegt wordt individueel begeleid. De therapieën die hiervoor gebruikt worden zijn op maat van de persoon en zijn hulpvraag. De persoon staat steeds centraal.
Ons team steunt op volgend motto :
"Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets voor terug dat onbetaalbaar is."
Aan dat proces willen wij als Lymphatos-therapeut/begeleider meewerken om het gezamenlijk vooropgestelde doel te bereiken.
Tijdens de behandeling is er steeds ruimte voor overleg, vragen of onduidelijkheden. Wij vormen als therapeut een schakel in het ganse traject dat een persoon met een hulpvraag zal afleggen.
Tot rust komen, positief naar jezelf kijken en kracht putten uit kleine dingen vormen de basis tot herstel.
WACHT NIET OP EEN GOEDE DAG
MAAK ER EEN.